Hakkımda

1985 İzmir doğumluyum.Aslında kimyagerim.Laboratuvar, bir nevi "ciddi" mutfak işidir. Şimdi işin "eğlenceli" mutfak tarafındayım...Kurabiye yaparken aldığım hazzı en iyi eşim bilir.Saatlerce kurabiye süsleyebilirim!

Küçüklüğümden beri hamurlara şekil vermek en sevdiğim şeydi.Annem her tür hamur işinde bana da küçük bir parça hamur ayırır, ben de bu hamurlarla hayalgücümü denerdim.

Şeker hamurlu, "süslü" kurabiyelerle henüz Derin kuzumuzu beklerken tanıştım. Ve işte o an dedim ki "bunları yapmak ne hoş olur!".

Kızımın 1. yaşgününe yaklaşırken, onun için yapmayı düşündüğüm "kuzu" kurabiyelerle başlayan serüvenim, sizlere de özel günlerinizde eşlik edebilecek. Çünkü mutluluk paylaştıkça büyür :)

Sevgilerimle...

10 Ekim 2013 Perşembe

İlk Royal Icing Denemelerim

Royal icing sanırım bizde pek kullanılmayan bir teknik. Daha çok yurt dışı kaynaklardan ulaşabildim hem tarifine hem de uygulamalarına..
Avantajları ve dezavantajlarıyla ilgili biraz yorum yapmak istedim.
Şeker hamuruna kıyasla daha zor bir teknik diyebilirim kendi adıma.Çünkü kalıp yok, elinizde hata affetmeyen akışkan bir krema var. Kalıplar, silikon şekillendiriciler, desenli merdaneler gibi seçenekleriniz yok.Sadece kremanın akışına uyum sağlayan eliniz ve sınırsız bir hayalgücünüz var. Ve kimine göre bunlar dezavantajken kimine göre de avantaj olabilir :)
Ben royal icing denerken çok keyif aldım.Daha bol bir vakitte biraz daha geliştirip yeni modellerimi sizlerle paylaşmak dileğiyle; bunlar benim ilk royal icing denemelerim...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder